Kontakt

Místo pro Vaše kontaktní údaje.

Prut Mystery CAMOU Quiver 2,90m

Jemný, ale přesto velmi odolný quiver. Velice dobře se osvědčil při lovu parem a ostroretek, poradí si bez problémů i s kaprem běžné velikosti.

Kvalitní úchyt navijáku * Vodící prsteny SIC-uložené ve výjimečně odolných pouzdrech * Omotávky a lakování dvousložkovým lakem od firmy Gudebrod * Grafitová vlákna od firmy Toray * Velmi odolný blank s ochranou vrstvou UST Wooven Carbon a dalším opletem Power Mesh * Rukojeť - Portugalský korek

 Index 

Délka m

Odh. záťěž g

Akce  

Transp. m

Počet dílů

Váha g

Rukojeť cm

Počet oček

První očko Ø mm

Koncové očko Ø mm

21-23-290

2,90

10-30

Fast

1,47

2+3

202

37,5

6+5

16

4

Tolik ze stránky prodejce. Cena v probíhající akci 950 - 990 Kč.

Tak tohohle "mazlíka" mám ve dvou kusech a jsem velice spokojen. Původně jsem uvažoval o koupi Byronu TR 10 Winklepickeru, ale nějakou dobu jsem ho nemohl sehnat v požadované délce 3,00 m a při krátkém hraní v obchodě se mi zdál až příliš jemný ( jeho doporučovaná gramáž je 3-12 g a to už téměř není na lov s krmítkem, ale jen s olůvkem jako zátěží) a jeho výměnné špičky se zdály dosti odlišné od běžně dostupných feederových špiček a trochu divně se zasouvaly do středního dílu.

Mystery CAMOU Quiver 2,90m 10-30 g je jemný a přitom rychlý proutek pro feederové chytání na menších stojatých vodních plochách kolem 1-2 ha, pomalých příbřežních partiích řek či potoků a také vyhoví při lovu s gumovými nástrahami přívlačí. Má rukojeť z překvapivě kvalitního korku a dostatečné silové rezervy pro zdolávání běžně lovených velikostí ryb. Špičky nejsou nijak kalibrovány, většinou chytám na tu středně silnou, žlutou.

Pár osobně změřených údajů:

  • délka špiček:                                                                                52 cm
  • průměr špiček v místě zasunutí do středního dílu:               3,3 mm
  • délka v rozloženém stavu:                                                         294 cm
  • délka prutu v látkovém obalu:                                                   149 -150 cm
  • hmotnost prutu:                                                                           195 g

Možná se vám již stalo, že jste koupili drahý luxusní model jakéhokoli výrobku a ono to jaksi nebylo ono. Někdy to nemusí být ani tím, že by výrobek byl špatný, jen je trochu jiný než jste potřebovali a očekávali a při každém jeho použití si "drbete hlavu" jak jste špatně koupili a ještě za tolik peněz. Jindy se zase stane, že si koupíte věc jaksi nad rámec vašich finančních možností a stále se bojíte, aby se jí něco nestalo, hledáte na ní sebemenší vady a to vám kazí pohodu z jejího užívání. Tento levný proutek vás naopak při každém lovu znovu a znovu překvapí, jak je kvalitní a jak to "chlapák" všechno zvládne. No a až ho jednou přehlédnete při zavírání dveří u automobilu, zamáčknete slzu v oku a koutkem úst pronesete ... "Nechť je mu zem lehká."

Pár věcí, které by jste před případnou koupí měli vědět:

  • Látkový obal prutu je z hrubého plátna v barvě maskování s vnitřní stranou pogumovanou - pokud zmokne a nedáte mu šanci hezky na vzduchu uschnout - smrdí. Na ostrých ohybech látky se po čase prodírá.
  • Tři špičky jsou dodány v látkovém pouzdře ze stejného materiálu jako obal prutu, rozděleném na tři díly, s jednou stranou průhlednou. Z pouzdra se špičky obtížně vyndavají a protože je ohebné, mohou se teoreticky poškodit. Dokoupil jsem si klasické pouzdro trubičkové - je to ale dalších 60 Kč.
  • Na dva písemné dotazy ohledně dokoupení náhradních originálních špiček mi prodejce neodpověděl. Beru to tak, že originální špičky se nedají dokoupit.
  • Prut má na svém povrchu hezký vzor zeleného maskování, ale ... špičky jsou již černé. Komu by to vadilo, může si vybrat prut Mystery XT Light Quiver 2,90m 10-30g, který je asi stejný, jen má černou barvu.
  • Očka jsou připevněna jemným ovinem a přilepena průhledným lakem skrz který je vidět rovnoběžné zakončení očka na prutu - což nevypadá moc hezky.
  • Dokoupil jsem si ještě jemnější špičku od firmy Mivardi, tu zbrousil z průměru 3,5 mm na potřebných 3,3 mm a zjistil jednu malou zradu - originální špičky mají očka na delších nožičkách a ty od Mivardi více přisedlé a tak vznikne schod (na vlasci) na přechodu mezi středním dílem a špičkou (viz.foto).
  • Kratší verze prutu bych nechtěl, ale docela bych bral ještě delší, ale ta se nevyrábí.

Fotky dodám pravděpodobně zítra a smažu tu dosavadní ze stránek prodejce. Na svém blogu se budu snažit mít jen své fotky .